Zderzak - czy kupić za 250 pln ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jurrek1008
    Classic
    • 2004
    • 36

To rzeczywiscie spoko jak mozna przez neta polowe zalatwic. Niestety nie w kazdym miescie sa takie bajery
    A jesli chodzi o fr to tu uslugi via internet to strasznie kuleja, padaka.
    np.
    By kupic sprzet kucheny przez net ma sie do wyboru szalona ilosc sklepow w ilosci prawie 10 +/-, z tego polowa odpada bo nie maja polowy sprzetu na magazynie. Wybor w sklepie tez po lebkach, potem dostawa 14 dni, itd.
    Ale srednio cena ''ciezkiego" sprzetu kuchennego to 200E mniej w necie.

pzdr
    Rafal
  • tomi98
    Rider
    • 2004
    • 564

witam
    w związku z przetartym zderzakiem w mojej octavii zastanawiam się na wymianą , mam okazję kupić używany w dobrym stanie w moim kolorze ( także nie muszę lakierować ) za jakieś 250 pln .
    Nie mogę już patrzeć za mój ad: - wydaje się, że 250 złociszy to całkiem przyzwoita cena ?
    Panowie jak sądzicie czy dobra cena ?

I pytanie natury typowo technicznej - jak wygląda demontaż i montaż zderzaka tył - czy możecie mi opisać w kilku słowach. Czy samodzielnie dam radę.

pzdro

Komentarz

kupuj, warto

Komentarz

• juniorlars
        Classic
        • 2006
        • 15

WARTO - tylko uważaj ja kiedyś też kupiłem za 200 zł ale od do niczego się nie nadawał tzn. nie wiadomo było jak się lakier przyjmie. Ale jeżeli nie będziesz musiał lakierować to napewno warto.

Komentarz

• huwe
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2005
          • 976

warto jak cholera. w byle jakim warsztacie lakierniczym biorą koło 300 zeta za malowanie jednego elementu. a tu masz element gotowy do montażu.
          myślę, że demontaz zderzaka nie powinien nastręczać zbyty wielu trudności....
          Załączone pliki
          Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• hsurim
            Elegance
            • 2006
            • 788
            • Kia
            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Looknij tutaj:
            Największa polska giełda domen internetowych. Najniższe ceny przedłużenia. Nie zastanawiaj się - przenieś do nas domeny już dziś!
            Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• RomanS
              Elegance
              • 2004
              • 804

Zamieszczone przez huwe
              warto jak cholera. w byle jakim warsztacie lakierniczym biorą koło 300 zeta za malowanie jednego elementu. a tu masz element gotowy do montażu.
              myślę, że demontaz zderzaka nie powinien nastręczać zbyty wielu trudności....
              Dokładnie tak, ostatnio przerabiam temat :wink:

Demontaż zderzaka tylnego to jakieś 10-15 minut roboty, trzeba mieć torxa, śrubokręt i klucz 10.
              Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• tomi98
                Rider
                • 2004
                • 564

no i wróciłem wqrwiony bez zderzaka .....gość przez telefon mówi że zderzak w stanie idealnym , że był malowany na 10 cm , przyjeżdzam patrzę a zderzak malowany ale na odcinku 40 cm , do tego jescze w paru miejscach porysowany o czym gość raczej nie wspomniał - nic tylko :zastrzelic !!!!!
                dałem sobie spokój z nowym zderzakiem :diabelski_usmiech i będę naprawiał stary

Komentarz

• huwe
                  Elegance
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 976

ano tak to jest z używkami, wszystkie są " lajk niu".ale czasami się trafi.
                  kumpel jeździł od stycznia z pogietymi drzwiami w nubirze, bo uparł się, że jak kupi, to w tym samym kolorze. - żeby nie malować. no mnie by szlag trafił jakbym przez pół roku wchodził do samochodu prawymi drzwiami. Ale jemu sie to nie znudziło, i po 8 miesiącach udręku trafił w końcu swój kolor.
                  tylko tak sobie myslę: ile czasu zmarnował i kasy wydał na rachunki tel. w poszukiwaniu tych drzwi :szeroki_usmiech .
                  Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

i problem sam się rozwiązał....widzisz jak prosto i brutalnie

Komentarz

• tomi98
                      Rider
                      • 2004
                      • 564

tak się zastanawiam dlaczego ludzie tak lecą w kulki - przecież nie kupię w ciemno - muszę pomacać i oblukać, może delikwent myślał, że nie zauważę, innego koloru i szpachlu na zderzaku - przecież mógł uczciwie powiedzieć przez telefon jak sprawa stoi, że zderzak i tak trzeba polakierować.......dlaczego ludzię są nieuczciwi i niepoważnie podchodzą do tematu dla mnie jeden wniosek, przed zakupem następnych rzeczy poproszę na emila ze 20 fotek z każdej strony i wtedy dopiero wyruszę na oglądanie :P

Komentarz

• daneczek76
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 3642
                        • Toyota

gościu myslał że jak juz przyjedziesz to kupisz go a tu gówno to niestety tacy ludzie się zdarzają.
                        [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• tomi98
                          Rider
                          • 2004
                          • 564

sprawa zakończona - zderzak już na aucie 3 dni jeżdziełem bez tylnego zderzaka ( i niewiele brakowało aby pozbył się dowodu rejestracyjnego aly )

zderzak ja nówka , miałem małą dziurkę ( 5cm ) a więc było spawanie zderzaka + spachlowanie + lakierowanie - całość wyszła ok. 200 pln

ps. dzięki za wszelkie info a demontaż i montaż tak banalny , że szkoda gadać 8)

Komentarz

Pracuję...